Loading Events
  • This event has passed.

Bezoek Basisschool de Keerkring aan Fruitbedrijf Notermans

25 October 2017 Fruitbedrijf notermans

Op school werken de kleuters deze weken met het Herfstthema. En wat past er beter bij de herfst dan een mooie wandeling in een boomgaard in het glooiende landschap van het Heuvelland?

Zo kwam het dat op woensdag 25 oktober alle 60 kleuters van B.S. de Keerkring uit Cadier en Keer op bezoek waren bij Fruitteler Wim Notermans.

Wim is lid van de coöperatie Met Fruit Erop Uit en tevens werkzaam in de werkgroep Educatie van dezelfde coöperatie. De missie van deze werkgroep is de jeugd bewust te maken van de Limburgse gastvrijheid, het landschap, de gezonde producten en tradities in onze regio. Zo worden zij de nieuwe Ambassadeurs van Zuid Limburg en van gezonde voeding uit onze streek.

De kleuters werden welkom geheten door Wim, voedingsconsulent Leila Meijer (Eten Natuurlijk) en wethouder Gerry Jacobs (Gemeente Eijsden-Margraten). Daarna begon de wandeling door de boomgaard. In deze tijd waren de appels en peren al geoogst, maar Wim had een verrassing voor de kinderen. Aan een aantal bomen hing nog fruit en ze mochten zelf appels plukken en ervan snoepen. Naast aandacht voor de appel- en perenbomen vertelde Wim onder andere ook over de natuurlijke jagers in zijn boomgaard, de koeien als buren en over het naastgelegen maïsveld.

Na deze wandeling werd het tijd voor het tussendoortje en was er nog een verrassing voor school. Wim en Gerry deelden appels uit aan de kinderen en presenteerden krattenvol snackappels aan juf Marie-Therese voor alle leerlingen van de Keerkring.

Met een volle buik van de appels en eigen geperst appelsap van Wim gingen de kinderen, ouders en juffen tevreden naar school.

Details

Date:
25 October 2017
Event Categories:
,
Event Tags:

Venue

Fruitbedrijf notermans
Hoogcruts 5
Noorbeek, 6255 NS
+ Google Map
Top