Loading Events
  • This event has passed.

Boeiende kennisavond MFEU

4 November 2019 @ 19:00 - 22:00 CET

 

Op maandag 4 november organiseren we weer een boeiende bijeenkomst voor leden van Met Fruit Erop Uit. De toegang is gratis voor leden (maximaal 2 personen), introducés betalen € 25,- per persoon, inclusief spijs en drank. Meld je snel aan via esther@metfruiteropuit.nl 

De locatie: Herberg ‘t Voshoes, Schweibergerweg 49, Schweiberg-Mechelen, bij ons nieuwe lid Berry Vos. We beginnen om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.
Ons programma:

Visit Zuid-Limburg

“Visit Zuid-Limburg” is de nieuwe naam voor VVV Zuid-Limburg. Visit Zuid-Limburg infor­meert, verzorgt de marketing, exploitee­rt het routepunt, een evene­men­tenpunt en een onli­ne tic­ketservice (Tickli). Daar­naast schrijft Visit Zuid-Limburg toeristi­sche visies en bidboeken, adviseert bedrij­ven en over­heden, doet marktonderzoek en realiseert projecten.
Visit Zuid-Limburg wil graag meer betekenen voor on­dernemers in het heuvelland. Directeur Anya Niewierra verzorgt de presentatie en is beschikbaar voor vragen en suggesties.

– Streekproducten van John de Vogel

John de Vogel was actief als chef-kok op diverse loca­ties in Zuid-Limburg. Hij werkt nu in de zorg en maak­te van zijn vorige beroep zijn hobby. Hij is lid van Met Fruit Erop Uit en laat ons genieten van de volgen­de lekkernijen:
– De zelf gemaakte Bokkenrijderssaus, een ideale dip of saus bij wild, kaas, worst, salades en stoofpotjes. De saus bevat ingrediënten als Ingendael kruidenbit­ter, onsterfelijkheidskruid en wijnkruid. De kruiden haalde hij bij Puur Aroma in Margraten en kweekt hij nu zelf. De saus is ongeopend zes maanden houdbaar, geopend twee maanden.
– John presenteert ook de “Sjoesnie” een plankje met Limburgse streekproducten zoals worst, kaas en Geulfo­rel, verrijkt met de Bokkenrijderssaus.
– De “Rimburger” (John woont in Rimburg): een hambur­ger met naast gehakt appel, prei, ui, mais en een kruidenmix. De hamburger kan uiteraard in andere plaa­tsen een andere naam aannemen.

Too good to go

Heb je moeite om aan het einde van de dag mooie producten weg te moeten gooien? En ben je op zoek naar een makkelijke manier om minder te verspillen? Met Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, zorg je ervoor dat jouw producten alsnog op een bord belanden in plaats van in de prullenbak. Want net zoals jij, vindt ook Too Good To Go het zonde om producten waar tijd, liefde en moeite is ingestoken, zomaar verloren te laten gaan!

Het werkt heel simpel. Aan het einde van de dag verdeel je jouw overgebleven eten in tasjes, je biedt het tegen een verlaagde prijs aan in de app en Too Good To Go-gebruikers uit de buurt komen bij je langs om het op te halen. Zo ga je de strijd aan met voedselverspilling, ontmoet je nieuwe (lokale) klanten en genereer je extra inkomsten met producten die anders weggegooid zouden worden. We zien steeds meer Limburgse ondernemers zich aansluiten.
Ben jij de volgende?
Gijs van Too Good To Go zal deze avond aanwezig zijn om het initiatief wat meer te verduidelijken en al uw vragen te beantwoorden.

Details

Date:
4 November 2019
Time:
19:00 - 22:00 CET
Event Categories:
, , , ,

Organizer

Met fruit erop uit
Top