Jaaroverzicht in beeld (2019 en 2020)

Vanwege corona heeft er in 2020 geen ALV plaatsgevonden vandaar dat we hier een kort verslag geven in woord en beeld van de activiteiten in 2019 en 2020.

In 2019 (was corona nog gewoon een biertje) heeft de coöperatie een aantal goed bezochte activiteiten georganiseerd. Zo werd in april 2019 Bert Salden gekozen tot nieuwe voorzitter van onze coöperatie. James Leliveld droeg het stokje over tijdens de ALV die gehouden werd bij ons lid De Moosjtum in Eijsden.

Mei 2019 geeft Met Fruit Erop Uit haar leden meer gelegenheid om zich te profileren. We hebben daartoe een afspraak gemaakt met ons lid weekblad De Etalage, het meest gelezen blad in de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Voeren en binnenkort Vaals. Ook gingen we deze maand de grens over naar cider specialist Stassen in Aubel. Een smakelijk uitstapje waar niet alleen geproefd werd maar ook veel kennis werd vergaard over het productieproces.

Juli 2019 vond er bij eetcafé Rieckelt een kennissessie plaats over een streekproducten platform uit Belgisch Limburg en Euregio HabetsRoijen gaf tips over de registratie van inkomsten en uitgaven.

 

Maandag 26 augustus (2019) organiseerde MFEU de eerste zomertoer, diverse leden werden bezocht, Fruitbedrijf Mertz, Innofruit, Beeing Puur, Fruitbedrijf Notermans, Breuster bierbrouwerij en kaasmakerij Sjevraoje. Uiteraard werd er ook geproefd en er werden demonstraties gegeven. Voor het eerst werd er ook een MFEU award uitgereikt, winnaar was Fruitbedrijf Huids uit Berg en Terblijt. Het geheel werd afgesloten met een heerlijke BBQ van ons lid Pinckers uit Sint Geertruid en als kers op de taart zong iedereen mee met de zingende Fruitteler Wim Notermans.

November 2019 werd er een avondsessie georganiseerd. In herberg ‘t Voshoes te Mechelen informeerden Anja Nieweira van Visit Zuid-Limburg en Gijs Pieters van To Good To Go de aanwezigen over actuele zaken. Daarnaast zorgde John de Vogel voor een smakelijke begeleiding met de door hem zelf samengestelde gerechten van streekproducten.

Op maandag 2 december (2019) zijn 43 leden van onze coöperatie op bezoek geweest bij Europarlementa­riër Je­roen Lenaers in Brussel. Het was een bijzonder leuke, interessante en smakelijk dag die begon en eindigde bij ons lid Rijckholt Eetcafe Riekelt.

Op 22 januari 2020 kijken we terug, maar vooral vooruit. En uiteraard hebben we daarvoor weer een prachtige locatie gevonden in het hart van ons heuvelland. Ons lid Roger Pinckers maakt ruimte in zijn zaak vol streekproducten om ons te ontvangen aan de rand van de viersprong die Sibbe, Margraten en omstreken. Het was een gezellige, smakelijke en feestelijke avond waar weer mooie nieuwe verbindingen zijn gelegd.

Op 26 januari stond een ontbijt sessie op het programma. Locatie was dit keer eetcafé Chriske, Ger Heleen en Brain haalden alles uit de kast om de gasten te voorzien van een rijkelijk ontbijt. Belangrijk thema deze dag was de WAB. Deze regeling treft alle ondernemers met personeel. Dit was tevens de laatste fysieke bijeenkomst van 2020 en 2021.

Laten we hopen dat we weer snel bij elkaar mogen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top