De rijke geschiedenis van Daelhemergroeve
De ondergrondse locatie van een mergelgrot in het hart van Zuid-Limburg maakt het natuurlijk al uniek. In de 17e en 18e eeuw hakten blokbrekers de mergel uit, met het huidige gangenstelsel als resultaat.
In 1917 realiseerde de familie Caselli in de groeve een modelsteenkolenmijn, een museum waar bezoekers door ex-mijnwerkers worden meegenomen in de indrukwekkende wereld van de steenkolenwinning.
In het deel van de groeve wat vroeger de mosgrot werd genoemd, kwam in 1978 een ondergronds restaurant. In 1990 kwam daar een grote feestzaal bij, met vloerverwarming en andere moderne faciliteiten. In 2010 werd de nieuwe trouwzaal van de groeve in gebruik genomen, waarmee Valkenburg beschikt over de meest unieke trouwlocatie van Nederland.

Contact

Daelhemergroeve
Daalhemerweg 31-A
6301 BJ Valkenburg

+31 (0)43  601 47 38

info@daelhemergroeve.nl
www.daelhemergroeve.nl

Ons team
Ons team bestaat uit gedreven, ervaren en gepassioneerde mensen. We hebben party planners die met u meedenken over uw ultieme feest, een keukenteam die de mooiste smaken van Limburg presenteren en bediening die uw feest of bijeenkomst op rolletjes laat lopen en uw gasten in de watten legt. We zien u graag bij de Daelhemergroeve!

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

Top

Login


Maak een account aan!
Forgot Password?

Maak een account aan!


Username
Want to Login?

Wachtwoord vergeten?