Survival & Outdoor

Onder begeleiding van onze instructeurs ga je de uitdaging aan. Slinger als Tarzan door het bos of schiet als Robin Hood! Geschikt voor alle leeftijden, van 6 tot 66 jaar, die actief in de buitenlucht bezig willen zijn. Ook GPS-, tablet-, mountainbike- en fietstochten kunnen uw dag een heerlijke sportieve impuls geven.

Contact

Hombourgeois
Rue de Rémersdael 94
B-4852 Hombourg (België)

T +31 (0)6 51 60 89 79

info@hombourgeois.eu
www.hombourgeois.eu

Huifkartochten

Geniet van het prachtige heuvellandschap in Zuid-Limburg, de vakwerkhuisjes en de weilanden met koeien. De huifkar voert u langs prachtige kastelen en carréboerderijen in de Voerstreek en door kleine dorpjes en gehuchten in het Land van Herve. Onderweg geniet u eventueel van een heerlijke picknick met panoramisch uitzicht.

Workshop Limburgse vlaai bakken

De regio staat onder andere bekend om zijn typische Limburgse vlaaien van seizoensgebonden fruit. Bij ons kunt u tijdens een workshop uw eigen vlaai maken. Van het deeg, het ontpitten van fruit tot het stoken van de authentieke bakoven met takkenbossen. Alles volgens grootmoeders recept, onder het genot van een kopje koffie.

Laat u verrassen en vraag naar de mogelijkheden! 

Ambachtelijke stroopstokerij

Vroeger had ieder dorp zijn eigen ambachtelijke stroopstokerij, maar tegenwoordig zijn die er niet meer. Echter in Hombourg (België) is er nog één. Roy Eussen oefent het ambacht nog steeds uit en is de zevende generatie die sinds jaar en dag de familietraditie van het stoken van stroop voortzet. Elk najaar is Roy dag en nacht in de weer om de onbespoten hoogstam appels en peren uit de streek te verwerken tot stroop. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze met een koperen ketel op een houtvuur en houten handgedraaide pers. Het gekookte fruit wordt uitgeperst en het sap wordt ingedikt tot stroop, zonder toevoegingen te gebruiken. Het hele jaar is het mogelijk om, op afspraak, een rondleiding te ‘beleven’. Van september tot november zijn er dagelijks rondleidingen in de ambachtelijke stroopstokerij van Hombourgeois. Op het domein van de Molen van Medael wordt dan in de praktijk en aan de hand van een film letterlijk en figuurlijk ‘beproeft’ hoe stroop wordt gemaakt, en niet te vergeten smaakt!

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

Top

Login


Maak een account aan!
Forgot Password?

Maak een account aan!


Username
Want to Login?

Wachtwoord vergeten?