Ervaar de Echte Kasteelbeleving

In het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland ligt het authentieke Kasteel Wittem, omgeven door een prachtig kasteelpark. In deze sfeervolle en rustige omgeving trakteren wij onze gasten graag op een warm onthaal.

Contact

Kasteel Wittem
Wittemer Allee 3
6286 AA   Wittem

T +31 (0)43 450 1208

info@kasteelwittem.nl
www.kasteelwittem.nl

Rijksmonument Kasteel Wittem

Het Rijksmonument Kasteel Wittem werd vermoedelijk gebouwd in de 11e eeuw. De oudste documenten waarin het kasteel genoemd werd, dateren uit 1125. Wie vandaag door het hotel loopt wordt nog steeds geraakt door de veelbewogen geschiedenis. Sinds zijn oorsprong vervulde Kasteel Wittem verschillende functies.

Het kasteel van binnen…
Vanaf 1958 deed het kasteel dienst als hotel-restaurant. Medio november 2010, kochten de huidige eigenaars, Ronald en Silvia de Meij – Rooding het kasteel, herstelden het in zijn oude glorie en vestigden er een luxe hotel, met brasserie en vergadermogelijkheden.

…En van buiten.
Maar ook aan de buitenzijde van Kasteel Wittem is voldoende te beleven. Zo kunt u genieten van een wandeling in het 300 jaar oude kasteelpark. Het Kasteel bevindt zich in de Geulvallei, één de mooiste dalen van Zuid-Limburg. Het is er prachtig wandelen en fietsen, maar ook grote steden als Maastricht, Aken en Luik bevinden zich op slechts een steenworp afstand. Tegenover het kasteel ligt het bekende Klooster Wittem, dat jaarlijks veel bezoekers trekt, onder meer vanwege de prachtige Gerarduskapel en kloosterbibliotheek.

In het kasteel bevinden zich onder meer:
• 12 hotelkamers
• Prinsenzaal (officiële trouwlocatie en vergaderzaal)
• Petit Restaurant “Violin”
• Loungebar
• Ontbijtzaal

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen>

Top

Login


Maak een account aan!
Forgot Password?

Maak een account aan!


Username
Want to Login?

Wachtwoord vergeten?