egen de beboste mergelhellingen van de Keerderberg, omringd door boomgaarden  met oude fruitrassen en weilanden met uitzicht op Maastricht en de Sint Pietersberg en drie unieke onderaardse grotten met een historisch verleden dat terug gaat tot de 15e eeuw, ligt het landgoed ‘De Heerdeberg’.

Contact

Landgoed Heerdeberg
Bij de Paters

Pater Kustersweg 22
6267 NL Cadier en Keer

T +31 (0)43- 3110052

info@beeldentuinmaastricht.nl
www.beeldentuinmaastricht.nl

De hoofdfunctie van het bos is ecologisch. Langs de steile rand van het plateau loopt een ecologische corridor in noord-zuidelijke richting, bestaande uit bossen en graften, van het Savelsbos via de Trichterweg en Riesenberg naar de Scharnderberg. Samen met het bos bij Huize St. Joseph vormt het bos van de  Scharnderberg een belangrijke stepping stone in dit lint van bossen en graften. Een bijzonderheid is, dat het bos zich als een hellingbos boven een groevecomplex bevindt. Een andere functie is de recreatieve. Op dit unieke plekje ligt de Beeldentuin Maastricht, waar de natuurstenen sculpturen een eenheid vormen met de natuur. De kleurschakeringen van de beelden zijn een weerspiegeling van de achterwanden van de grotten. Een idyllische en sprookjesachtige plek, waar u heerlijk op het terras van café ‘Bij de Paters’ van een lunch, koffie met vlaai of van een glas bio-sap (huisgemaakt) en bier (Gulpener) kunt genieten.

Het aangelegde park dat toegang geeft tot het aangrenzende Savelsbos maakt het landgoed ‘de Heerdeberg’ de poort tot een uniek natuurgebied, waar in de loop van de eeuwen bijzondere, beschermde dieren- en plantensoorten hebben overleefd en waar ten gevolge van recente aanpassingen de natuurwaarden zijn verbeterd. De beeldentuin is een ideale tussenstop bij een van de wandelingen, die door en rondom het landgoed lopen. U kunt vanaf Bemelen, Eijsden, Maastricht en Gronsveld verschillende routes (vanaf 8 tot 25 kilometer) volgen, die bij ‘de Heerdeberg’ langskomen.

Er groeien  tussen de beelden en in het aangrenzende bos, geneeskrachtige kruiden en planten, zoals Duizendblad, Herderstasje, Hondsroos, Hop, Karwij, Hondsdraf, Klein en Groot Hoefblad, Rodeklaver, Vlier en Zilverschoon. Mocht u met een groep een rondleiding willen, een workshop beeldhouwen  willen volgen of kruiden willen komen zoeken, dan maken wij graag een afspraak met u.

Openingstijden café ‘Bij de Paters’ en de Beeldentuin: van woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

Top

Login


Maak een account aan!
Forgot Password?

Maak een account aan!


Username
Want to Login?

Wachtwoord vergeten?