Grappa

Grappa – gedistilleerde druivenresten
Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank die gemaakt wordt van druivenpulp dat overblijft na het maken van wijn. De drank kent een alcoholpercentage dat kan variëren van 37,5% tot 60%. Grappa is vergelijkbaar met een aantal andere dranken die in de rest van Europa worden gemaakt, zoals het Spaanse Orujo, het Griekse tsipouro en het Turkse raki en verschillende dranken uit landen op de Balkan. De smaak van de Grappa hangt af van het type druif dat gebruikt is om wijn te maken, de kwaliteit van de druiven, het materiaal waarvan de vaten gemaakt is en hoe lang de Grappa in de vaten heeft gerijpt.

Contact

Preuve-van
Leutherhoekweg 25
6171 RW Stein

T + 31(0)6 123 45 678

info@preuve-van.nl
www.preuve-van.nl

Grappa wordt gemaakt van overtollig druivenpulp, dat overgebleven is na het maken van wijn. Deze pulp bestaat uit resten van de druiven, druivenvelletjes, vruchtvlees, zaden, steeltjes en wat er nog meer overblijft. Grappa werd oorspronkelijk gemaakt om overtollige druiven niet weg te hoeven gooien aan het einde van het wijnseizoen en om alle overblijfselen van de wijnmakerij niet te hoeven verspillen. Grappa wordt gemaakt door de druivenresten te laten fermenteren en de overblijfselen daarna te distilleren. De smaak van de Grappa kan daarnaast bij de productie beïnvloed worden door de toevoeging van kruiden of zoete fruitsiropen.

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?

Create an Account!


Username
Want to Login?

Forgot Password?