Contact

Slagerij Kusters
Rijksweg 73
6269 AB Margraten

T +31 (0)43 458 1364

info@vleeshandelkusters.nl
www.vleeshandelkusters.nl

Wie van Gulpen richting Maastricht rijdt, ziet in de ruime weilanden tussen Ingber en Margraten de Blanc Bleu Belge runderen van Vleeshandel Kusters grazen. Onze fokkerij heet ‘Van het Pasveld’, genoemd naar het gebied tussen Margraten en Ingber. Al 35 jaar worden ze in de eigen stallen verzorgd en afgemest. De runderen eten uitsluitend gras, en op eigen land verbouwde maïs. Als ze niet buiten zijn, staan ze in groepjes van vijf in de stal. Ze groeien met elkaar op en uiteindelijk gaan ze in datzelfde groepje naar het eigen slachthuis op enkele meters van de weilanden. Hier worden ze op een rustige en diervriendelijke manier geslacht door onze ervaren ambachtslieden. Diervriendelijkheid heeft hier tot en met de slacht de hoogste prioriteit en door ervoor te zorgen dat de dieren tot in hun laatste seconde een stressvrij leven hebben, wordt een uitzonderlijke malsheid van het vlees gegarandeerd.

De weien en stallen ademen een ouderwetse rust uit en die rust vinden wij hier ook na de slacht belangrijk. Het meeste vlees in Nederland is ‘te vers’ vinden wij bij Vleeshandel Kusters, dus hier krijgt het vlees na de slacht nog eens 21 dagen rust. Hierdoor wordt het van nature malse vlees van de Blanc Bleu Belge runderen nog malser en smaakvoller. Vleeshandel Kusters is uniek in zijn soort. Verzorgen, voeden, slachten, uitbenen en portioneren gebeurt hier nog binnen één bedrijf. Kortom, een volledig gesloten circuit dat alleen mogelijk is in een kleinschalig bedrijf. Hier kan elke stap nog nauwlettend gevolgd en gecontroleerd worden, hetgeen resulteert in een puur, eerlijk en ambachtelijk streekproduct.

Door persoonlijk contact voorop te stellen, kunnen we kwaliteit, snelheid en flexibiliteit garanderen en waarborgen. Voor elke klant, zowel horeca als particulier, wordt een klantgerichte bestellijst op maat gemaakt. Hierdoor kunnen we beter inspelen op uw wensen en behoeften en kunnen we alles snijden, portioneren en verpakken zoals u dat wilt.

Begin 2015 zijn wij met Vleeshandel Kusters begonnen met de realisatie van ons nieuwe bedrijfspand. Een uitbreiding van meer dan  600 m2. aan voornamelijk werkruimte. Het streven is om in maart 2016 het pand op te leveren. Met deze nieuwbouw is het de bedoeling om onze klanten nog beter en gerichter te kunnen gaan bedienen.

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

Top

Login


Maak een account aan!
Forgot Password?

Maak een account aan!


Username
Want to Login?

Wachtwoord vergeten?