VV Zuid-Limburg wil u graag uitgebreider informeren over de organisatie, haar doelen, activiteiten en gezichten in de markt. Wat doet de VVV Zuid-Limburg nu precies en wat is haar doel en missie. En wat kan VVV Zuid-Limburg betekenen voor ondernemers, gasten, inwoners en journalisten.

Contact

VVV Zuid-Limburg

T  0900-5559798 (€ 1,- per gesprek)

info@vvvzuidlimburg.nl
www.vvvzuidlimburg.nl

In het jaar 1885 werd de VVV Het Geuldal opgericht, Nederlands eerste VVV. Deze richtte in 1898 een houten uitzichttoren op, in 1906 werd door het Kur-Comité Falcobergia de Wilhelminatoren met mergelsteen gebouwd. In de Kuuroord periode 1890-1930 waren De Burchtruïne, de Stadsomwalling met de Poorten en de Natuur geliefd bij de welgestelde toeristen, dit had te maken met de idealisering van ‘het magistrale platteland’. Er heerste het idee dat de lucht in Valkenburg gezonder was vanwege de afwezigheid van ‘malaria’ (slechte lucht). De hotelsector breidde uit, voornamelijk tussen het historisch stadscentrum en het station. Welgestelde families (‘rijke Hollanders’) bouwden aan de rand van Valkenburg vele villa’s en buitenverblijven.

Op 22 februari 2015 is het exact 130 jaar geleden dat VVV Zuid-Limburg (via rechtsvoorganger VVV Het Geuldal) in Valkenburg werd opgericht. Deze Vereniging voor Vreemdelingen Verkeer was de eerste organisatie in haar soort in Nederland (voor zover bekend ook in Europa) en leidde tot het huidige, breed vertakte, Nederlandse VVV netwerk. Ons 125-jarige jubileum in 2010 is destijds uitgebreid gevierd met de komst van toenmalig Koningin Beatrix en een optreden van André Rieu.

Ook lid worden van Met Fruit Erop Uit?

Top

Login


Maak een account aan!
Forgot Password?

Maak een account aan!


Username
Want to Login?

Wachtwoord vergeten?