Kennissessie Puur Limburg en Euregios HabetsRoijen

Op 20 augustus vond er in Eetcafe Riekelt een interessante kennissessie plaats met onderstaande gastsprekers. Bekijk het filmpje gemaakt door Carla Leliveld om de sfeer te proeven. Ben jij er volgende keer ook bij?

 

1. Sander Dragt over Puur Limburg

Puur Limburg distribueert in België Limburgse streek­producten naar particulieren. 32 producenten uit al­lerlei sectoren nemen deel als leverancier. Consumen­ten bestellen deze producten recht­streeks bij de leve­rancier, die deze met de verkoopprijs op het platform plaatst. De consumenten halen deze elke week zelf net voor het weekeinde op bij 35 ophaalpunten verspreid in de provincie. De af­haaldagen zijn bekend en daardoor zijn de produc­ten altijd vers.

De distributie wordt verzorgd door De Wroeter, een sociale werkbedrijf vergelijkbaar met MTB. Puur Lim­burg groeit snel.

Sander Dragt is een van de initiators. Hij komt uit Friesland, maar woont sinds 2010 in Hasselt. In Neder­land werkt Puur Limburg samen met Gedeelde Weelde in Maastricht.

2. Euregio Habe­tsRoijen

Accountants- en financieel adviesbureau Euregio Ha­betsRoijen, lid van Met Fruit Erop Uit, geeft tips over de registratie van inkomsten en uitgaven, nodig voor de fiscus, de bank en uzelf.

Aan bod komen onder andere:

– eenvoudige registratie van inkomsten en uitgaven

– registratie van eigen gebruik en representatie

– fiscaliteit en belastingcontrole

– een bedrijf starten en/of overnemen

– BTW (hoog en laag) administratie

– margeberekening

– personeelsplanning

– controlemogelijkheden van de fiscus

– de meest recente ontwikkelingen binnen horizontaal toezicht en belastingdienst

– investeringen en banken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top